سوالی دارید؟ تماس بگیرید
سوالی دارید؟ تماس بگیرید

ساعت‌های هوشمند ECG توضیح دادند: چگونه کار می‌کنند و بهترین‌های موجود در بازار هستند

آنچه باید در مورد فناوری برای ردیابی جدی سلامت بدانید

مانیتورهای ضربان قلب در حال حاضر بخشی از ساعت‌های هوشمند و ردیاب‌های تناسب اندام هستند، اما امروزه الکتروکاردیوگرام (ECG/EKG) جزء اصلی پوشیدنی‌های سلامتی است.

این فناوری برای کمک به افراد در حفظ سلامت قلبشان طراحی شده است و برای کمک به شناسایی فیبریلاسیون دهلیزی (Afib) یک بیماری جدی پزشکی که یکی از دلایل اصلی سکته است، استفاده می شود.

ECG از طریق اپل واچ سری 4 در کانون توجه پوشیدنی ها قرار گرفت، اما اکنون می توان آن را در ساعت های هوشمند سامسونگ، گوگل، فیت بیت و حتی هواوی و گارمین پیدا کرد.

ECG چیست و چرا داشتن آن در ساعت هوشمند یک ویژگی مفید است؟ ما به تمام جزئیات کلیدی زیر می پردازیم.


ECG چیست؟

اکثر ابزارهای پوشیدنی دارای نمایشگر نوری ضربان قلب هستند که از LED های چشمک زن برای نفوذ به پوست و تشخیص جریان خون استفاده می کنند. هنگامی که نور از جریان خون منعکس می شود، توسط حسگرها گرفته می شود. سپس الگوریتم شروع به کار می کند تا آن را به تخمین ضربان قلب شما تبدیل کند.

اما آنقدر که می‌توانست دقیق نیست – به‌ویژه در مواردی که مسائل پزشکی در میان باشد.

نوار قلب (ECG یا EKG) را وارد کنید. به جای اندازه گیری جریان خون، برای اندازه گیری میزان عملکرد قلب شما طراحی شده است.

این اصطلاحی است که بیشتر در صنعت پزشکی می شنوید و به الکتروکاردیوگرافی اشاره دارد که برای تشخیص ناهنجاری های قلبی استفاده می شود.


چرا باید ساعت هوشمند ECG بخرم؟

یک ساعت هوشمند نوار قلب می تواند تشخیص دهد که آیا فیبریلاسیون دهلیزی دارید، وضعیتی که باعث ضربان قلب نامنظم می شود و علت اصلی سکته است.

خواندن نوار قلب روی ساعت می تواند به شما بگوید که آیا ریتم قلب سالمی دارید یا خیر – اما برای بسیاری از افراد، این ویژگی چیزی است که احتمالاً یک بار از آن استفاده می کنید و سپس فراموش می کنید.

اما برای زیرمجموعه بزرگی از افراد، داشتن قابلیت های ECG می تواند بسیار مفید باشد.

ساعت‌های هوشمند شرکت‌هایی مانند اپل و فیت‌بیت می‌توانند نمودار ECG ضربان قلب شما را صادر کنند، که می‌تواند هنگام صحبت با پزشک کمک بزرگی باشد.

«ECG در پوشیدنی ها برای بخش کوچکی ارزش فوق العاده بالایی دارد. دکتر Conor Heneghan، مدیر الگوریتم‌های تحقیقاتی Fitbit به Wareable گفت: احتمالاً این برای کاربران بالای 50 سال بیشتر از 20 سال مفید خواهد بود، اما ما در تلاش هستیم تا چیزی برای همه بسازیم.

او گفت: “Afib می‌تواند بیاید و برود، همانطور که شرایطی که بر ریتم قلب شما تأثیر می‌گذارد. این بدان معناست که داشتن دستگاهی که می‌تواند در هر زمان خوانش نقطه‌ای داشته باشد، آن را به یک ابزار بهداشتی بسیار قدرتمند در اختیار شما تبدیل می‌کند.”

ساعت های هوشمند ECG چگونه کار می کنند؟

اکثر ساعت‌ها دارای حسگر ECG داخلی هستند که می‌تواند ضربان قلب شما را به صورت نقطه‌ای بخواند.

شما برنامه را راه اندازی می کنید و سپس انگشت خود را روی قسمت خاصی از ساعت (معمولا بدنه یا تاج) برای مدت زمان تست قرار می دهید.

Fitbit اخیراً ویژگی جدیدی را ارائه کرده است که به طور مداوم ریتم ضربان قلب را کنترل می کند و می تواند با استفاده از سنسور PPG به دنبال فیبریلاسیون دهلیزی باشد.

در حالی که این مزیت نسبت به ساعت های ECG برای تشخیص Afib دارد، ساعت های هوشمند ECG این مزیت را ارائه می دهند که می توانند نموداری از ریتم ضربان قلب شما صادر کنند.

کدام ساعت های هوشمند نوار قلب دارند؟

لیست ساعت های هوشمندی که در حال حاضر دارای نوار قلب هستند به شرح زیر است:

  • اپل واچ سری 4
  • اپل واچ سری 5
  • اپل واچ سری 6
  • اپل واچ سری 7
  • اپل واچ سری 8
  • اپل واچ اولترا
  • Samsung Galaxy Watch 5
  • Samsung Galaxy Watch 4
  • Samsung Galaxy Watch Active 2
  • Samsung Galaxy Watch 3
  • Google Pixel Watch
  • Fitbit Sense
  • Fitbit Sense 2
  • Fitbit Charge 5
  • Garmin Venu 2 Plus
  • Withings ScanWatch
  • Withings Move ECG
  • Coros Vertix 2
  • Coros Apex 2/Apex 2 Pro
  • ساعت هوشمند آمازفیت 2

فناوری ساعت هوشمند ECG چگونه کار می کند؟

ECG سیگنال‌های الکتریکی کوچکی را که از ضربان قلب شما در زیر پوست ایجاد می‌شود، ثبت می‌کند و به عنوان یک اثر نشان می‌دهد. سپس این به متخصصان، ماشین‌ها یا ابزارهای پوشیدنی آموزش دیده اجازه می‌دهد تا در مورد نحوه عملکرد قلب شما اطلاعات بیشتری کسب کنند – و تشخیص دهند که آیا ناهنجاری وجود دارد یا خیر.

در ساده‌ترین معنا، می‌تواند ضربان قلب (چقدر سریع)، ریتم (چقدر منظم)، وضعیت سیستم هدایت و بافت ماهیچه‌ای (حملات قلبی) و حتی سطح برخی از مواد شیمیایی مانند پتاسیم را به شما بگوید. دکتر کیت گریمز، پزشک عمومی و مدیر نوآوری بالینی در بابیلون هلث می گوید: خون، و تأثیر دارو.

یک الکتروکاردیوگراف در یک محیط پزشکی معمولاً نیاز به قرار دادن الکترود روی پوست نزدیک به قلب دارد که فعالیت الکتریکی تولید شده توسط قلب را هنگام انقباض اندازه گیری می کند. فعالیت الکتریکی به گیرنده ای ارسال می شود که اطلاعات را ثبت می کند و اینجاست که می توان ریتم قلب را تجزیه و تحلیل کرد و بی نظمی ها را تشخیص داد.

اما فناوری داخل اپل واچ (و سایر دستگاه های ECG خواندن که می توانید در خانه استفاده کنید) متفاوت عمل می کند.

به عنوان مثال، به جای قرار دادن الکترودها روی پوست خود، مثال اپل واچ از شما می خواهد که انگشت خود را روی تاج دیجیتال دستگاه بگیرید. 30 ثانیه صبر کنید و فعالیت الکتریکی قلب شما یک رد قرمز را روی صفحه ساعت می کشد. پس از اتمام کار، برنامه به شما اطلاع می‌دهد که آیا این ردیابی یک ضربان قلب طبیعی، به نام ریتم سینوسی، یا ضربان غیر طبیعی قلب را ثبت کرده است.

در Fitbit Sense، هنگامی که برنامه ECG آن را باز کردید، از شما خواسته می‌شود که انگشتان خود را برای همان 30 ثانیه روی گوشه‌های قاب ساعت قرار دهید تا مطالعه کنید. سپس نشان می‌دهد که آیا ریتم سینوسی طبیعی دارید یا نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است فیبریلاسیون دهلیزی داشته باشید یا فقط یک قرائت بی‌نتیجه داشته باشید.

ساعت های هوشمند مجهز به ECG سامسونگ از دکمه حساس لمسی خود به عنوان سنسوری استفاده می کنند که انگشت خود را به مدت 30 ثانیه نیز روی آن قرار می دهید. پس از آن، ضربان و ریتم قلب شما را اندازه گیری می کند و آن را به عنوان ریتم سینوسی (طبیعی) یا AFib طبقه بندی می کند.

بزرگترین تفاوت بین الکتروکاردیوگراف در بیمارستان و فناوری ECG در ساعت هوشمند اپل، فیت بیت یا سامسونگ، اولی لید 12 و دومی تک لید است. به زبان ساده، 12 سرنخ در مورد قلب شما خوانش های زیادی می گیرد – تنها سرنخ یکی را می گیرد.

این بدان معناست که یک نوار قلب منفرد دارای قابلیت های محدودی است و یک نمای واحد از قلب شما ارائه می دهد. برای تشخیص تمام ناهنجاری های ریتم قلب – یا بدتر شدن مشکلات قلبی، نمی توان به آن اعتماد کرد. همچنین برای تشخیص تغییرات الکتریکی که در طول حمله قلبی یا ساختار غیرطبیعی قلب رخ می دهد، نمی توان به آن اعتماد کرد.

اپل این را به وضوح بیان می کند، اما مهم است که بین آنچه ECG در بیمارستان می تواند ارائه دهد و فناوری مورد استفاده شما در خانه تفاوت قائل شود.


چگونه فناوری ECG می تواند زندگی شما را نجات دهد؟

نوار قلب انجام شده توسط یک متخصص پزشکی می تواند بسیاری از مشکلات قلب شما را شناسایی کند. اما دستگاه های ECG که برای استفاده در خانه طراحی شده اند هنوز کاملاً وجود ندارند.

در اینجا چند روش وجود دارد که فناوری ECG در اپل واچ یا ساعت هوشمند سامسونگ شما در حال حاضر می تواند جان شما را نجات دهد، از جمله مشکلاتی که آنها می توانند شناسایی کنند و سایر مواردی که ممکن است بتوانند انجام دهند.

فیبریلاسیون دهلیزی

فیبریلاسیون دهلیزی یک بیماری قلبی است که می تواند باعث ضربان قلب نامنظم و غیر طبیعی شود. رایج و بالقوه کشنده است. همچنین متناوب است که تشخیص آن را دشوار می کند. این تنها شرطی است که هم اپل و هم سامسونگ برای تشخیص آن توسط FDA تایید شده اند. تأییدیه FDA هنوز برای ساعت جدید Sense Fitbit در انتظار انجام همین کار است.

جیسون پرلو، نویسنده ZDNet، بخشی از آزمایش اولیه تشخیص فیبریلاسیون دهلیزی اپل بود و به لطف داده‌های جمع‌آوری‌شده، در سال ۲۰۱۸ مشکلی را در قلبش شناسایی کرد.

دلیل موثر بودن دستگاه های شخصی در تشخیص این نوع خاص از آریتمی (ضربان قلب نامنظم) و دلیلی که Perlow برای اثربخشی آن در مورد خود ذکر می کند، این است که شما می توانید آنها را در هر زمانی مصرف کنید.

برخلاف گرفتن نوار قلب در بیمارستان، می توانید قلب خود را در طول روز تحت نظر داشته باشید. دکتر گریمز توضیح می‌دهد: «بی‌نظمی در ضربان قلب می‌تواند دوره‌ای باشد و به سختی بتوان آن را ثبت کرد، بنابراین یک نوار قلب شخصی که با خود حمل می‌کنید می‌تواند به پزشکان کمک کند تا زمان وقوع تپش قلب را ثبت کنند و به تشخیص کمک کند.»

این بدان معناست که شما می توانید هر زمان که علائم را احساس کردید یک نوار قلب 30 ثانیه ای بگیرید و همچنین زمینه را بهتر درک کنید که ممکن است آنها را به همراه داشته باشد. برای مثال، اگر به تازگی از دویدن برگشته اید و کمی احساس ناراحتی می کنید.

دکتر تونی فرانش، دانشمند تحقیقاتی ارشد در Fitbit می گوید که راه بهینه برای شناسایی فیبریلاسیون دهلیزی از طریق ردیابی ضربان قلب، غربالگری در حالت استراحت است که خواب را برای تشخیص ایده آل می کند.

در دستگاه‌های Fitbit، این کار با استفاده از حسگر ضربان قلب PPG مبتنی بر نوری انجام می‌شود. سنسور ECG مانند اپل و سامسونگ برای بررسی های نقطه ای استفاده می شود.

مانند اپل، به نظر می رسد که Fitbit به طور مداوم علائم Afib را اسکن نمی کند. اگرچه اپل و فیت بیت هر دو از سنسور PPG برای بررسی ریتم های نامنظم مانند ضربان قلب بالا یا پایین استفاده می کنند.

دکتر جولیا رینولدز، معاون مدیر آژانس نوآوری، به ما می گوید که کاردیا موبایل ساخته شده توسط استارتاپ AliveCor گاهی اوقات حتی به همین دلیل برای بیماران تجویز می شود.

“اگر نگران باشند که فیبریلاسیون دهلیزی حمله ای داشته باشند، ممکن است توسط متخصص سلامت خود یک دستگاه ECG سیار دریافت کنند – این زمانی است که می آید و می رود. به این ترتیب، اگر علائم و نشانه‌ها را احساس می‌کنند، می‌توانند در صورت مشاهده علائم، نوار قلب خود را بگیرند.»


هر چند وقت یک بار باید ECG بگیرم؟

به شرطی که قلب شما ریتم سینوسی طبیعی داشته باشد، احتمالاً فقط باید به صورت دوره ای آزمایش نوار قلب انجام دهید، فقط برای بررسی درست بودن همه چیز.

اما اگر از احساس تپش قلب، تپش قلب یا دوره‌هایی از احساس ناخوشی رنج می‌برید، می‌توانید در صورت نیاز از برنامه نوار قلب استفاده کنید. و به یک ابزار بهداشتی فوق العاده مهم، درست روی مچ دست شما تبدیل می شود.

مدیر الگوریتم‌های تحقیقاتی Fitbit، Conor Heneghan، می‌گوید که این بدان معناست که کاربران می‌توانند با پزشک خود گفتگوی آگاهانه‌تری داشته باشند.

Heneghan گفت: “مشکل مشکلات قلبی در ریتم این است که آنها بسیار متناوب هستند.”

برای افرادی که تپش قلب یا علائم دیگر دارند، ECG می تواند یک اطمینان خاطر باشد. و اگر احساس کنند که از نظر فیزیولوژیکی چیزی کمی عجیب و غریب در حال وقوع است، می توانند آن لحظه را ثبت کنند تا با پزشک خود در مورد آن صحبت کنند.

Fitbit همچنین توصیه می کند که ویژگی ECG فقط باید توسط افراد 22 ساله یا بالاتر استفاده شود.


دستگاه‌های نوار قلب در دسترس مصرف‌کنندگان می‌توانند طیف وسیعی از مشکلات قلبی را تشخیص دهند، چه رفع شده باشند یا نه، اما این بدان معنا نیست که باید جایگزین سفر به پزشک شما شوند.

دکتر گریمز توضیح می دهد: «خواندن نوار قلب کار دشواری است. فناوری کنونی از یادگیری ماشینی برای تشخیص ناهنجاری‌های رایج استفاده می‌کند، اما ECG شخصی، مانند آنچه در اپل واچ می‌بینید، به دقت دستگاه‌های پزشکی نیست.

ثابت شده است که دستگاه‌های ECG شخصی جان انسان‌ها را نجات می‌دهند، اما از طرف دیگر، هنوز هم می‌توانند مشکلات عمده را از دست بدهند یا باعث نگرانی مردم شوند که مشکلاتی با قلب خود دارند در حالی که این کار را نمی‌کنند. دکتر گرایمز این موارد را “منفی های کاذب” و “مثبت های کاذب” می نامد.

اگرچه بسیاری در حرفه پزشکی به مردم هشدار می دهند که مراقب نتایجی که از اپل واچ یا سایر دستگاه های ECG می گیرند، باشند، کنترل بیشتر بر سلامت ما در خانه به مرور زمان گسترده تر می شود.

این بدان معناست که به‌جای توصیه در مورد دستگاه‌های نوار قلب، باید به مردم اطلاع داده شود که قرائت‌ها ممکن است همیشه دقیق نباشد – اما بهتر است در صورت مشاهده قرائتی که نگران آن هستید، به پزشک متخصص مراجعه کنید تا آن را بررسی کنید.

تخفیف های ویژه امروز
1,599,900 تومان
تخفیف های ویژه امروز
500,000 تومان
10 % تخفیف
تخفیف های ویژه امروز
1,690,000 تومان
تخفیف های ویژه امروز
980,000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
فروشگاه
0 لیست علاقه مندی ها
0 مورد سبد خرید
حساب من